tiistai 12. elokuuta 2014

Luonto on yllättävän lähellä - peuraperheen ihastelua lähietäisyydeltä

Muistatteko, kun viime vuonna julkaisin kuvia Herra Hirvestä ja toisesta urospuolisesta hirvestä (postaukseen pääset TÄSTÄ), joiden reviiri ja elinympäristö oli aivan mökkimme lähettyville? Milloin ne näki takapihamme aidan takana, milloin läheisellä viljapellolla ohraa märehtimässä ja milloin metsässä kesken koirien ulkoilutuksen. Monesti metsästä kuuluva epämääräinen rapina ja heiluvat oksat paljastivat niiden olinpaikan. Oli hienoa (ja samalla jännittävää) seurata lähietäisyydeltä kahden villin luontokappaleen touhuja useana päivänä.

Nyt en kuitenkaan viikonloppuna mökillä ollessani törmännyt noihin metsiemme isoimpiin, korkeimpiin ja ylväimpiin eläimiin vaan suloiseen peuraperheeseen. Siellä ne söivät katseluetäisyydellä luonnon antimia kaikessa rauhassa parikymmentä metriä mökistämme. Nappasin kamerani olalle ja hiivin hitaasti hieman lähemmäs. Hyvän kuvauspaikan löydyttyä ikuistin nuo kauniit eläimet kameraani muistuttamaan itseäni ja muita siitä kuinka yllättävän lähellä luonto saattaa olla.


Loppuun vielä kuva kuusta, jonka nappasin päivää ennen superkuuta sekä koirastamme Tauskista.2 kommenttia:

  1. Ihania eläinkuvia.:) Saat olla onnekas nähdessäsi tuonkaltaista ja vieläpä kuvata niitä lähietäisyydeltä. Tauski nauttii kaurapellolla olosta.:)

    VastaaPoista