Viikonloppuna leivoin sämpylöitä kaappien antimista. Leivistä tuli mahtavan muhkeita, maukkaita ja pehmoisia. Sydämeni suorastaan suli leiville. Hetken aikaa jo kuvittelin olevani taivaissa mussuttaessani erinomaisen koostumuksen omaavaa leipää. Parasta sämpyissä tietenkin oli se, että ne maistuivat ihan sellaisenaankin äärettömän herkullisilta.
Mutta selittelyt sikseen ja reseptin pariin. Uskon ja luulen teidän haluavan päästä maistamaan juuri tätä leipää!
kuvan leipä ei liity reseptiin |
Yhteen annokseen (2 sämpylää) tarvitset:
puolikas pienehkö porkkana
1dl vettä
1,25dl hirssijauhoja
0,25 dl maissitärkkelystä
0,25dl kaurahiutaleita
0,25dl perunahiutaleita
1/5pss kuivahiivaa
0,5tl psylliumia
ripaus suolaa
(pieni loraus agavesiirappia)
Raasta porkkana hienoksi raasteeksi kulhoon. Lisää sekaan reilusti kädenlämpöä lämpöisempi vesi. Sekoita. Varmista, että seos on riittävän kuumaa hiivan aktivoitumiselle. Sekoita toisessa kulhossa sekaisin kaikki kuivat aineet ja kaada vähitellen märkien ainesten joukkoon. Mausta taikina vielä pienellä lorauksella agavesiirappia niin halutessasi. Nostata taikinaa vedottomassa paikassa puolisen tuntia. Muotoile taikina sämpylöiksi ja "voitele" vedellä. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa kunnes leivät ovat kypsiä ja kumisevat pohjaa koputtaessa.
Nauti raikkaiden lisukkeiden kera!
Täällä ollaan liityin lukijoiden iloiseen joukkoon. <3 Kivaa että kommentoit, täältä löytyi ihana ja raikas blogi. <3
VastaaPoistalloista viikkoa!
Kiitos kommentistasi ja tervetuloa mukaan Tiia K! :))
Poista