sunnuntai 19. heinäkuuta 2015

[RAW] Minikookoskakku mustikoilla

Kookos - kyllä se vain on niin hemmetin hyvää. 


Mutta niin on tämä kookoksinen kakkukin. Tai kakku ja kakku, pienihän tämä on kuin mikä eikä tässä pohjaakaan ole. Tosin sekin syntyisi helposti esimerkiksi rusinoista ja gluteenittomista kaurahiutaleista tai vaihtoehtoisesti vaikka taateleista ja pekaanipähkinöistä suolaripauksen kera. Mutta ei tästä huonoa saa ilman pohjaakaan, ei tosiaankaan. Mikäli pohjan kuitenkin mielii tehdä, kannattaa se jättää sopivan rouheiseksi, jotta kakussa olisi tekstuurit tasapainossa. Itse kakku, siis tuo valkoinen osa, on suussasulavan pehmeä - varsinkin silloin kun on jaksanut odottaa pakastinkylmien palojen pehmentymistä sopivan aikaa. Päälle ripotellut kookoshiutaleet tuovat miellyttävästi purutuntumaa ja tuoreet, vasta metsästä poimitut mustikat antavat annokselle piristävän ja mehukkaan lisän. Melko värittömän luomuksen kruunaavat kauniin vihreät ja raikkaat mintunlehdet. 


Pieneen raakakookos"kakkuun" tarvitset:
1 kypsä luomubanaani
kookoshiutaleita
+
mustikoita ja mintulehtiä koristeluun

Sulata kookosvoi vesihauteessa. Jos sulaminen tuntuu hitaalta, voit "rikkoa" massaa pienimmiksi paloiksi esimerkiksi vahvalla lusikalla. Kun seos on sulanut, kaada se tehosekoittimeen tai sauvasekoittimen kulhoon. Lisää joukkoon yksi keskikokoinen luomubanaani. Blendaa kunnes seos on silkkistä. Kaada seos PIENEEN (∅ 9cm) irtopohjavuokaan ja tasoita esimerkiksi lastalla. Ripottele päälle kookoshiutaleita. Nosta "kakku" pakkaseen viilentymään pariksi tunniksi. Leikkaa "kakku" jäisenä paloiksi ja nosta tarjoiltavat palat lautasille. Anna lämmetä hetken aikaa. Lisää palojen päälle tuoreita mustikoita ja mintunlehtiä. Vaihtoehtoisesti mukaan sopivat hyvin myös mansikat tai vaikka vadelmat.

Mikään ei myöskään estä tekemästä "kakulle" herkullisen raikasta ja mukavan makeaa kastiketta vesitilkasta, kylmistä marjoista ja tuoretaateleista.

Nauti luomuksesta ystäviesi kanssa höyryävän kuuman teen tai kahvin kera. Jaettu ilo on kaksinkertainen ilo - eikö? 


Kakku sopii kivasti auringonpaisteessa (tai vesisateessa... #suomenkesä) parvekkeella nautittavaksi. No, hyvältä tämä maistuu sisätiloissakin!



2 kommenttia:

  1. Ihania kuvia! Kakku näyttää varsin houkuttelevalta. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Ella! Oma mustikkakakkusikin on upea, suorastaan mieletön! :)

      Poista