tiistai 29. syyskuuta 2015

[RAW] Mahtieväät syysretkelle

Vai sittenkin "epäonnen raakapallukat syysretkelle"? Huhh.. Eilen näitä surautellessani pari kuukautta sitten saamani sauvasekoitin-teholeikkuri-vispilähärpäkkeeni sanoi yks kaks yllättäen sopimuksensa irti. Kuului vain pieni "pamahdus" ja laite sammui. Hetken päästä siitä alkoi nousta reilusti savua ja ilmaan leijaili kärähtäyt haju. Erikoisinta tästä tekee se, että kone ei missään vaiheessa tekoa lämmennyt tai antanut muitakaan viitteitä lämpenemisestä tai rikkimenosta, joten tapahtuma tuli minulle täytenä yllätyksenä. 

Kolmas kerta toden sanoo.. - vai sanooko? Edellinen sauvaseoittimeni hajosi kesken sosekeiton teon parisen viikkoa sitten. Silloin survoessani erittäin pehmeitä lantun paloja, sekoittimesta irtosi yhtäkkiä tehä. Se tipahti varren sisältä kulhoon pompahdellen siellä levottomasti. Kerkesin säikähtää todenteolla. Katkaisin koneesta äkkiä virran peläten, että terä lentää kohta päälleni. Niin ei onneksi kuitenkaan tapahtunut..

Koska näitä tapahtumia, rikkoutuneita sauvasekoittimia, on ollut muutaman viimeisen vuoden aikana neljä, olen päättänyt, että kotiini ei tule enää yhtään ainuttakaan huonoa ja halpaa laitetta. Ensinnäkin niistä syntyy aivan järjettömästi turhaa jätettä ja toiseksi ne ovat vaarallisia, todella vaarallisia. Ties vaikka seuraavaksi kotini syttyisi tuleen tai sormeni lähtisi irti irronneen terän takia. Ei kiitos.

Hyvästit siis arvaamattomille, huonoille ja halvoille sauvasekoittimille! JA KYLLÄ VAIN, SPONSORIEHDOKKAAT SAAVAT ILMOITTAUTUA.


Eväspallukoihin (15-20kpl) tarvitset:
3dl kuivattuja aprikooseja
0,5dl vettä
1dl kookoshiutaleita
1dl siemensekoitusta
1dl kaurahiutaleita
1rkl sulatettua kookosöljyä
0,5rkl tyrnirouhetta
ripaus chiliä

Liota aprikooseja raikkaassa vedessä jonkin aikaa. Lisää liotetut hedelmät teholeikkuriin veden ja kookoshiutaleiden kanssa. Sekoita tasaiseksi tahnaksi. Kaavi massa kulhoon ja sekoita lusikalla sekaan sulatettu kookosöljy, kaurahiutaleet, siemenet sekä tyrnirouhe. Mausta seos 
ripauksella chiliä.

Muotoile massasta käsien välissä 15-20 pallukkaa. Voit vaihtoehtoisesti myös kaulia sen leivinpaperien välissä levyksi ja leikata patukoiksi. 

Säilytä energiapallot mieluiten viileässä ja nappaa mukaan tai suuhun aina tarpeen vaatiessa.Makoisia eväshetkiä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti