torstai 6. lokakuuta 2016

Vegaaninen soija-mustapapusalaatti


Vegaanisten tuotteiden määrä lisääntyy tällä hetkellä hurjaa vauhtia. Kasviperäisestä ruokavaliosta on tulossa oikea megatrendi. Kauppojen hyllyt täyttyvät mitä mielenkiintoisimmista uutuuksista kaiken aikaa. On pyörykkää, pizzaa, erilaista kasvispiirakkaa, jäätelöä, juustoa, levitettä... - ja ties mitä kaikkea muuta! Niin paljon uutta ja jännittävää, että perässä ei meinaa edes pysyä. Onneksi tätä kaikkea helpottamassa on vegaanituotteet.net -nettisivu, joka kokoaa yhteen tavallisten kauppojen vegaanisen tuotevalikoiman. Suosittelen ehdottomasti vilkaisemaan, ellet sitä ole jo tehnyt. Ties vaikka löytäisit jotain, jota et ikinä olisi vegaaniseksi uskonutkaan. Do it, now!

Yksi tämän syksyn parhaista uutuuksista on mielestäni ehdottomasti LounasHetki:n Soija-Mustapapusalaatti. Salaatti, joka rakentuu ravitsevien soijasuikaleiden ja mustapapujen varaan. Alta löytyy jäävuori-, jää- ja friseesalaatista koostuvaa salaattisekoitusta, rucolaa sekä paprikaa. Lisäpotkua kaipaava töräyttää päälle vielä pikkupussillisen paketista löytyvää chipotlekastiketta. Parasta tässä annossalaatissa on ehdottomasti soijasuikaleiden ja papujen lämmitettävyys. Vain 30 sekuntia mikrossa ja voila - ruokaisampi lounas on katettu! Kiireisimpien päivien varalle onnistunee lounaan nauttiminen myös kylmänä paketista löytyvän haarukan avulla.

265 gramman salaatti sisältää noin 15 grammaa terveellistä kasviproteiinia sekä maltillisen, mutta riittävän määrän rasvaa nälän poissapitämiseksi. Sokeria salaatista löytyy vain chipotlekastikkeesta eikä suolaakaan järkyttäviä määriä ole. Viimeisimpänä, mutta ei suinkaan vähäpätöisimpänä asiana mainittakoon, että LounasHetki:n Soija-Mustapapusalaatti omaa Avainlippu-merkin, joka takaa tuotteen olevan valmistettu Suomessa pääosin kotimaisista raaka-aineista. Aika huippua! Salaatteja löytyy tällä hetkellä kattavasti ympäri Suomen, jopa Valintataloista. Samalla kauppareissulla voi napata mukaan samaisen merkin vegaanisen vehnänjyväsalaatin pikaiseksi välipalaksi. Hyvää takuulla sekin!


*LounasHetki:n Soija-Mustapapusalaatti saatu testiin valmistajalta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti