maanantai 10. marraskuuta 2014

Raaka piparitaikina aikuiseen makuun - syötäväksi sellaisenaan!

3 tavanomaista raaka-ainetta ja pari minuuttia keittiössä hääräämistä. Sen kauempaa ei mene näiden herkullisten piparitaikinalta maistuvien raakapalleroiden valmistamiseen. Malttamattomin maiskuttelee taikinan ihan sellaisenaan poskeensa. Kärsivällinen taas muotoilee sen käsiensä välissä pyöreiksi pallukoiksi ja jäähdyttää viileässä jonkin aikaa. Teet miten teet - tämän helpompaa ja nopeampaa "piparitaikinaa" saa hakea!



Raakoihin piparipalleroihin tarvitset (8 kpl) :
1dl luomurusinoita (käytin itsekuivaamiani)
0,5dl kokonaisia luomukaurasuurimoita
1tl piparkakkumaustetta / jouluisia mausteita yhteensä 1tl


Mittaa rusinat ja kaura tehosekoittimeen. Sekoita kunnes massa on taikinamaista ja sopivan sileää. Lisää sekaan mauste/-et ja
blendaa vielä hetki. Kaavi taikina blenderistä ja muotoile se käsien välissä pieniksi palleroiksi tai haluamasi muotoisiksi pipareiksi.
Jäähdytä tuotokset viileässä ja maiskuttele vaikka jouluisen teen tai glögin seurana.

14 kommenttia:

  1. Nyt on kyllä niin simppelin ja ihanan näköinen herkkupala, että menee ehdottomasti kokeiluun. :p

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä ovat aivan ihania ja tuoksu, ahh, se vasta ihana onkin. Niin jouluinen! :)

      ps. sama resepti ilman mausteita korvattuna ruokalusikallisella tyrnirouhetta on myös eeerittäin maittava ja kivan kirpsakka makuelämys. :p

      Poista
  2. Oioi menee takuulla testaukseen nämä!! :) Onko kuvassa siis niitä kokonaisia kaurasuurimoita? :-D En oo ikinä ennen törmännyt nimittäin. Varmaan jostain ekokaupasta saa..?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuvassa on kokonaisia kaurasuurimoita. Niitä saa isoimmista supermarkeiteista tai siiten tosiaan ekokaupoista. Tykkään keittää niistä aitoa kaurapuuroa joko ihan liedellä tai sitten uunissa. Mausta tulee sata ellei tuhat kertaa parempi kuin hiutaleista keitetty. :)

      Toinen syy miksi käytän kokonaisia suurimoita on se, että suurimoita ei ilmeisesti höyrytetä ja esikypsennetä kuten hiutaleia, joten ne sopivat hyvin raakaruokiin kypsentämättömyytensä ansiosta.

      Poista
  3. Eikä!! Ihania kuvia taas kerran, ihan tulee vesi kielelle:) Pitää koklata näitä herkkuja..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, no kiitos! :) Joskus simppelikin on aivan yllättävän hyvää. Suosittelen siis kokeilemaan ;)

      Poista
  4. Oi, maistuvat varmasti tosi hyville! :) Löytyisipä jostain vastaava, sokerittomampi ohje, rusinoissa kun on harmillisesti se 60 g sokeria sataa grammaa kohden... :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeilehan rusinoiden tilalle kuivattua viikunaa (sokeria 52,9g/100g), luumua (37,6g/100g), aprikoosia (43,4g/100g) taikkapa taatelia (38,2g/100g). Nuo sokerimäärät ovat Finelistä poimittuja. Rusinoiden sokerimääräksi Fineli sanoo 60,1g. :)

      Ps. Viikunoilla saa ihanaa rapsakkuutta raakaherkkuihin. Jos kaipaa lisämakeutta, voi sekaan lisätä esimerkiksi hitusen steviaa.

      Poista
  5. Tein näitä ja maku on ihana! Minulla oli hieman ongelmia massan teon kanssa ja jäin miettimään, että olitko liottanut rusinoita tai auttaisikohan se blendaamisessa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! Käytin rusinoina itsekuivaamiani viinirypäleitä, joiden kosteus saattaa hieman poiketa tavallisista rusinoista. Rusinat voi ehdottomasti liottaa ennen käyttöä, jolloin massa pyörii paremmin koneessa. Rusinoita voi toki myös lisätä, mutta silloin massa ei enää ole mukavan kaurainen ja makukin muuttuu turhan imeläksi. :)

      Poista
  6. ooooooooooooo <3 tein näitä äsken ja tosiaan meni vaan se 5minuuttia JA MAISTUU IHAN TISMALLEEN PIPARITAIKINALTA (jota rakastan). Rusinoita ei kaapissa ollu, niin tein tuoreista taateleista. namnamnam! Melkein olis menny koko taikina, mut maltoin tehdä niistä 7 pientä palloa ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hehe, mukavaa, että maistuivat! Itseltäni löytyy noita pakastimesta muutamia niin on aina helppo napata herkkuhimoon pari kun tekee mieli. :)

      Poista
  7. Oiii nam!! Piparkakkumauste on ihan must näin joulun alla, pakkohan tää resepti on laittaa testiin <3

    https://the-happiness-theory.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  8. Näyttää niin herkulta! Kokonaisia kaurasuurimoitakaan en ole vielä koskaan testannut, vaikka raakapuuroa vetelen napaan joka aamu. :)

    VastaaPoista