lauantai 2. huhtikuuta 2016

Raakasuklaakuorrutetut maapähkinävoi-banaani-rusinapalat

Kuka tunnustaa nauttineensa joskus riisikakkuja maapähkinävoilla ja banaanisiivuilla? Entä kaurapuuroa samoin lisukkein?

Luulen, että aika moni. Suolaisen ja makean yhdistelmä toimii aina ja takuuvarmasti. Ja niin se toimii myös alla olevassa reseptissä. Reseptissä, jossa yhdistettynä ovat rusinoiden ja banaanin makeus ja paahteisen maapähkinävoin suolaisuus. Lisämakua tuo herkullinen Ceylon-kaneli ja liiallista "äklömakeutta" tasaipainottavat pohjaan ujutetut kaurahiutaleet.

Tästä ei herkku herkullisemmaksi muutu - sen voin luvata ja vannoa!


Raakasuklaa-maapähkinä-banaanipaloihin tarvitset:

5dl rusinoita
2dl kaurahiutaleita

3kpl banaania
kanelia

maapähkinävoita
paahdettuja maapähkinöitä

kaakaomassaa
kookosöljyä
raakakaakaojauhetta
lucumaa
tocoa
kookosnektari
ripaus suolaa

tai

hyvää tummaa suklaata

Aloita valmistamalla pohja. Sekoita rusinat ja kaurahiutaleet blenderissä tasaiseksi massaksi. Älä aja aivan hienoksi, vaan jätä seokseen hieman purutuntumaa ja sattumia. Painele massa noin viiden millin paksuiseksi levyksi kelmulla tai leivipaperilla vuorattuun suorakulmion muotoiseen vuokaan.

Siivuta banaanit ohuiksi siivuiksi ja asettele ne limittäin kauttaaltaan pohjan päälle. Ripottele päälle halutessasi kanelia. Lusikoi banaanikerroksen päälle maapähkinävoita reilu kerros ja levitä tasaiseksi. Puolita tai rouhi paahdetut maapähkinät ja ripottele ne pähkinävoin pinnalle.


Nosta pakkaseen jähmettymään ainakin tunniksi pariksi.

Kun pähkinävoikerros tuntuu jähmettyneen kokonaan, valmista raakasuklaa. Sulata kaakaomassapalat ja lusikallinen kookosöljyä vesihauteessa. Lisää joukkoon sopivasti raakakaakaojauhetta, lucumaa ja tocoa. Makeuta kookosnektarilla. Lisää sekaan hippusellinen suolaa. Sekoita ja maista. Kun maku on sopivan herkullinen, kaada sula raakasuklaamassa maapähkinävoikerroksen päälle ja levitä se ohueksi kerrokseksi.

Jos raakasuklaan valmistaminen ei ole juttusi, voit käyttää itse valmistetun suklaan tilalla hyvää vegaanista tummasuklaata.

Nosta taas pakkaseen jähmettymään.

Herkku on valmis nautittavaksi, kun raakasuklaakerros on kovettunut ja "leivoksen" leikkaaminen terävällä veitsellä onnistuu ongelmitta.


Hyviä herkutteluhetkiä!


Muistattehan, että elämääni pääsee seurailemaan myös Instagramissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti