sunnuntai 22. toukokuuta 2016

Linssicurry tuoreista tomaateista


Linssicurryyn tarvitset (2 henkilön annos):

1 sipuli
2kpl valkosipulinkynsi
2tl currya
3-4kpl kotimainen tomaatti
1dl vettä
0,75dl kuivia punaisia linssejä
ripaus cayennepippuria
1/2tl korianteri 
1/2tl inkivääri
suolaa
+
kuullottamiseen öljyä

Pilko sipuli ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuumenna pienehkö kasari tai paistinpannu liedellä. Lisää pannulle loraus öljyä ja kuullota sipulit miedolla lämmöllä kypsiksi. Kaada joukkoon curryjauhe ja sekoittele hetken aikaa. Kuutioi tomaatit ja lisää ne veden kanssa kasariin. Nosta kansi päälle ja anna kastikkeen hautua puolisen tuntia.

Mittaa punaiset linssit muiden ainesten joukkoon. Mausta cayennepippurilla, jauhetulla korianterilla ja inkiväärillä. Nosta kansi takaisin paikoilleen ja anna soosin tekeytyä vielä viitisentoista minuuttia tai kunnes linssit ovat riittävän kypsiä. Ethän kuitenkaan keitä linssejä ylikypsiksi, ettet sitten halua "nauttia" puuromaisesta koostumuksesta. Viimeistele lopuksi suolalla.

Tarjoile mausteinen linssicurry esimerkiksi tumman täysjyväriisin kera. Annoksen päälle voit ripotella muutamia tuoreen korianterin lehtiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti