keskiviikko 7. syyskuuta 2016

Syysruokaa parhaimmillaan - lanttucurry


Syksyiseen lanttucurryyn tarvitset:

lanttua
vettä keittämiseen

öljyä
sipulia
pieni pala inkivääriä
juustokuminansiemeniä
kardemummansiemeniä
korianterinsiemeniä
fenkolinsiemeniä
kaffirlime-lehtiä
chilihiutaleita
curryjauhetta

kikherneitä
keitettyjä lanttukuutioita
tomaattia
kookosmaitoa
kookossokeria
suolaa

Aloita lanttucurryn tekeminen pilkkomalla lanttu sopiviksi, reiluhkoiksi kuutioiksi. Keitä paloja parikymmentä minuuttia tai kunnes ne ovat lähes kokonaan kypsiä. Ethän keitä kuitenkaan liikaa, sillä ruoassa on hyvä pysyä jonkinlainen tekstuuri ja suutuntuma. Kun kuutiot ovat valmiita, ota keitinvesi talteen ja siirrä lantut toiseen astiaan.

Lämmitä öljy kasarissa tai paistinpannussa. Lisää sekaan hienonnettu sipuli tai sipulit. Kypsennä parisen minuuttia. Ripottele joukkoon juustokuminan-, kardemumman-, korianterin- ja fenkolinsiemeniä sekä makusi mukaan curryjauhetta ja chilihiutaleita. Nosta mukaan myös muutama kaffirlime-lehti. Kuumenna hetken aikaa.

Kun mausteet ovat irrottaneet makunsa, lisää joukkoon kikherneet, keitetyt lanttukuutiot ja kuutioidut tomaatit. Nosta hieman lämpöä ja sekoittele hetken aikaa. Lusikoi joukkoon purkillinen täysrasvaista kookosmaitoa tai sen verran mitä sitä tarvitset. Anna "sulaa". Jos kastike tuntuu liian paksulta, lorauta sekaan hieman lanttujen keitinvettä. Mausta curry lopuksi ripauksella kookossokeria ja suolaa. Anna hautua kannen alla joitain minuutteja.

Tarjoile syksyinen lanttucurry esimerkiksi tattari-bataattinuudelien kera. Annoksen koristeluun sopii esimerkiksi tuore korianteri ja paahdetut maa- tai cashewpähkinät.


Toivottavasti "reseptistä" saa jotain selkoa, kun en itse mittaillut mitään ainesosia vaan tein ruoan täysin fiilispohjalta. Pahoittelut tuosta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti