sunnuntai 16. marraskuuta 2014

Suklaata, persimonia ja appelsiinia - raakaleivokset vailla vertaansa!

Löytyykö täältä ketään, joka ei pitäisi suklaasta? Tai raikkaan mehukkaista appelsiineista? 

Tuntuuko kahviloiden kylmähyllyillä  tai lasivitriineissä nököttävät raakakakkupalat turhan tyyriiltä omaan budjettiisi? 

Mikäli koet suklaan ja appelsiinin mieliruoiksesi ja selvän rahansäästön eduksesi, ovat nämä raakaleivokset juuri sinua varten. Tähän reseptiin et tarvitse ainuttakaan erikoista ainesta, jota et tavallisen marketin hyllyiltä löytäisi. Jos kuitenkin haluat panna parastasi, suosittelen käyttämään mahdollisuuksien mukaan luomua ja raakaa. Reseptissä mainitun raakakaakaojauheen voi hyvin vaihtaan tavalliseen tummaan makeuttamattomaan kaakaojauheeseen (esim. Pirkka) ja kokonaiset kaurasuurimot kaurahiutaleisiin. Rusinoiksi suosittelen lisä- ja säilöntäaineettomia tai itse kuivattuja rypäleitä. Jotta makunautinto olisi taattu, käytä täytteeseen vain kunnolla kypsiä hedelmiä riittävän makeuden aikaansaamiseksi.


Kahteen raakatorttuun tarvitset:

1dl rusinoita
0,5dl kokonaisia kaurasuurimoita / 1dl kaurahiutaleita
0,5-1rkl raakakaakaojauhetta / makeuttamatonta kaakaojauhetta

persimon
1/4 appelsiini

Mittaa rusinat tehosekoittimeen ja jauha hienoksi ja tahmeaksi massaksi. Lisää joukkoon kaurasuurimot ja kaakaojauhe ja sekoita vain sen verran, että ainekset sekoittuvat ja suurimot hieman pienenevät. Kaavi massa pois tehosekoittimesta ja nosta kylmään joksikin aikaa. 

Lohko persimon ja nosta sen parin appelsiinipalan kanssa pestyyn tehosekoittimeen. Sekoita sileäksi soseeksi. 

Painele jäähtynyt taikinamassa silikonisiin muffinivuokiin tai muihin vastaaviin. Jos taikina tuntuu tarttuvan sormiin, voit helpottaa painelua jauhottamatta sormesi esimerkiksi kaakaojauheella tai kaurajauhoilla. 

Täytä "taikinakupit" persimon-appelsiinisoseella. Anna leivosten jähmettyä noin tunnin verran pakkasessa. Mikäli pidät pidempään, nosta leivokset huoneenlämpöön ennen tarjoilua joiksikin kymmeniksi minuuteiksi.

Koristele raakatortut halutessasi ohuilla appelsiinisiivuilla ja taikinamassasta pyöritellyillä palleroilla. Nauti edullisista ja viettelevän makunautinnon omaavista leivoksista hyvällä ruokahalulla!


Aamupäivä on kulunut täällä haipakkaa kutimille kyytiä antaessa. Tulossa on jotain pehmoista ja lämmintä, käytännöllistä ja höydyllistä. Nyt on kuitenkin puikot pistetty sivuun ja käyty suihkussa. Seuraavana luvassa vaatteiden pukeminen ja ulos lähteminen. Tiedossa olisi se perinteinen sunntailenkki, eli 10-20km. 


Loistavaa ja aurinkoista sunnuntain jatkoa kaikille! :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti