keskiviikko 5. maaliskuuta 2014

semi-RAW puolukkapuuro - vanukasmainen unelma

Löytyykö täältä vaaleanpunaisen vispipuuron ystäviä? 

Oliko se lapsena tai edelleen suurta herkkuasi?
Nautitko sitä aamupalaksi, välipalaksi, iltapalaksi vai maistuiko se vaikka joka aterialla?
Ripottelitko päälle reilulla kädellä rouskuvia sokerikiteitä ja lorauksen kylmää maitoa?
Lusikoitko puurosi suoraan purkista vai kippasitko sen yhtenä könttinä lautaselle?
Vai sattuiko joku läheisesi keittämään sitä juuri sinua varten

Milloin päästit makuhermosi viimeksi tämän hempeän vaaleanpunaisen puuron makuun?
Oliko se eilen, toissapäivänä, vuosi sitten vai onko siitä kenties vierähtynyt jo useita vuosia?
Muistuuko lapsuudestasi mieleen mukavia hetkiä vispipuuron seurassa?

Saako nykypäivänä mannasuurimoiden ja valkoisen sokerin yhdistelmä nousemaan karvat pystyyn selässäsi?
Tuntuuko, että kroppasi tarvitsee jotain ravitsevampaa ja terveellisempää?
Saako gluteeni aikaan masussasi kramppeja ja huonoa oloa?

Mitä, jos puurosi koostuisikin vatsaa hellivistä kauraleseistä, maistaisitko?
Entäpä, jos valkoinen sokeri korvattaisi vaalealla agave-siirapilla, heräisikö jo innostus?
Ja, jos sinulle sanottaisi, että puuro valmistuu lähes itsestään, kaivaisitko jo tarvikkeet esille?
Kun vielä lisättäisi, että puuro on lähes raakaruokaa, voisitko enää edes kieltäytyä?

Oli miten oli, nyt on aikasi nauttia taasen tuota ihanaa vaaleanpunaista puuroa.
Joskin suosittelen tekemään sen juuri tällä reseptillä!


Kahteen annokseen tarvitset:
4dl vettä
1dl kauraleseitä
1,5dl puolukoita
psylliumia 1-4rkl (haluamasi koostumuksen saavuttamisksi)
(1tl puolukkajauhetta)
(kourallinen manteleita)
ripaus suolaa
makeutukseen agave-siirappia

Mittaa vesi, leseet ja puolukat (ja halutessasi mantelit ja puolukkajauhe) melko suureen lasipurkkiin ja anna turvota vähintään yön yli jääkaapissa. Jos haluat puurostasi täysin raakaa, voit korvata leseet esimerkiksi höyryttämättömillä kaurahiutaleilla. Sekoita kaikki ainekset aamulla sekaisin sauvasekoittimella ja anna puuron levätä taas muutamia tunteja. Lisää sekaan psyllimia vähitellen, vaikka lusikallinen kerrallaan, ja sekoita aina sauvasekoittimella sileäksi. Odota vähintään parisen minuuttia ennen kuin lisäät psylliumia lisää (psyllium vaatii hieman aikaa imeäkseen nesteen itseensä). Jatka kunnes puurosi on sopivan paksua ja ihanan silkkistä. Mausta pikkuruisella ripauksella suolaa ja makeuta agave-siirapilla. Viimeiseksi voit vatkata puuron kuohkeaksi sähkökäyttöisellä vispilällä.

Nauti vanukasmaisen pehmeä puuro mantelimaidon ja itse kuivattujen puolukoiden kera!



2 kommenttia:

  1. Ihanalta vaikuttaa! Väriä myöten :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt mulla on tuola jääkaapissa teketymässä heleän vihreätä kiivipuuroa, mums :)

      Poista