Tänään päätin hyödyntää osan näistä piiraaseen. Myös pari rasiallista viime kesänä pakastettuja mansikoita pääsi mukaan tasapainoittamaan ja täydentämään raparperin makua. Täytteen makeutin hunajalla ja aivan erityisen pienellä ripauksella kanelia. Viimeiseksi lisäsin vielä hieman perunajauhoja kiinteämmän täytteen aikaansaamiseksi. Paistoin uunissa 175 asteessa noin 40 minuuttia.
Ainiin, ja taikinana toimii peruspiirakkataikina. 500grammaa jauhoja, 250grammaa voita tai margariinia, 100grammaa sokeria ja kaksi kananmunaa. Voi ja jauhot nypitään toisiinsa, lisätään sokeri ja sekoitetaan munat joukkon. Vältetään vaivaamista, koska sitkoahan tähän ei haluta! Annetaan levätä parisenkymmentä minuuttia kylmässä. Helppoa ja nopeaa! :)
PS. Mikäli pohjataikinaa jää yli, voit leipoa vaikka rumia pikkuleipiä niistä ;)
Nam! Näyttää hyvältä! Itse tein eilen raparperikiisseliä, kun sain kaveriltani muutaman raparperin varren. :)
VastaaPoistaNam, kuulostaa hyvältä! :)
PoistaOnpa herkullisen näköinen piirakka! :) Pitää itsekin kokeilla, kunhan saan rosvottua tuoreita raparpereja jostain.. Ja mahtavia nuo ylijäämä-taikina-pikkuleivät! :D
VastaaPoistaOi kiitos! Rapaprperia saa jo kaupoistakin, mutta onhan se hinta melko korkea. Haha, siis aivan tosi mahtavan rumia pikkuleipiä, mutta olihan lopputaikina käytettävä : D
Poistawow this seems so tasty :)
VastaaPoistaI'm in love!
Thanks!! :))
PoistaOih! Varmaan ihan superhyvää :))
VastaaPoistaLuulisin näin, ainakin tuoksu on huumaava! Ja saihan nuo kolme, isovanhempani ja enoni, syötyä sitä yhdellä kertaa eilen 2/3 osaa ;)
Poista