Psyllium on kyllä ihmeaihe! Vaikka sitä on keittiöstäni löytynyt jo usean vuoden ajan, vasta nyt olen tajunnut alkaa lisäämään sitä papupyöryköihin. Tämä mauton
ihmeaine imee nesteen ja siten helpottaa pyöryköiden muotoilua ja koossa pysymistä. Ja ennen kaikkea, se tekee koostumuksesta täydellisen, niin
ihanan mehevän.
Herkulliselta näyttää!
VastaaPoistaItse en ole koskaan käyttänyt tuota psylliumia. Mihin kaikkeen sitä voi käyttää? (:
Kysyisin vielä aamupala-postauksesta. Missä suhteessa keität leseistä puuroa? Onko sama suhde kuin kaurahiutaleita käytettäessä? (:
Se on ihan täydellinen kuitulisä ihan jokaiselle. Gluteenittomassa leivonnassa se antaa sitkoa ja helpottaa leipomista ja on siten lähes välttämätön viljattomassa keittiössä. Sitä voi myös käyttää ihan veteen sekotettuna kuitulisänä. Itse lisäilen sitä lähes kaikkeen, lättyihin, pyöryköihin, smoothieisiin....... :)
PoistaItse teen sen suhteessa 2dl vettä ja 0,5dl leseitä. Jokaisella on kuitenkin oma mieltymyksensä koostumukseen eli kannattaa testata itselleen se paras suhde.
Kiitos selvennyksistä! :)
PoistaNyt uskallankin kaivaa leseet kaapista, ja keittää niistä puuroa. :)