Yhteen leipään tarvitset:
4 banaania
4dl haluamaasi kasvimaitoa (toimii kookosmaitoon ja soijamaitoon ainakin erinomaisesti)
6dl kaurahiutaleita
1,5tl kanelia
0,5tl kardemummaa
0,5tl neilikkaa
0,5tl inkivääriä
1,5tl leivinjauhetta
öljyä voiteluun
Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Mittaa ainekset kulhoon leivinjauhetta lukuun ottamatta. Blendaa ainekset sauvasekoittimella (tehosekoitinkin käy). Jatka sekoittamista kunnes huomaat kaurahiutaleiden muuttuvan koko ajan vain pienemmiksi ja pienemmiksi "hiutaleiksi". Seos on valmista, kun muutosta ei enää tapahdu. Aikaa tähän menee pari minuuttia. Viimeiseksi sekoita taikinaan leivinjauhe. Voitele leipävuoka ja kaada massa vuokaan. Paista leipää uunin alimmalla tasolla ritilän päällä 30 minuuttia, jonka jälkeen sammuta uunista virta ja jätä vielä jälkilämpöön noin puoleksi tunniksi. Tarkista kypsyys hammastikulla. Leivän kuuluu jäädä meheväksi, joten älä kuivata sitä. Nauti joko sellaisenaan tai vaikka margariinin, maapähkinävoin tai hillon kanssa.
Mietitkö vielä mitä tarjota pikkujouluissa tai jouluna? Tässä oiva tarjottava joulunajan juhliin, joka maistuu varmasti kaikille syöjille.
Hyviä herkutteluhetkiä! :)
Näyttää kieltämättä todella herkulliselle :) Banaanileipä on ihan parasta, olen suuri fani!
VastaaPoistaHyvin maistui myös isovanhemmilleni ja äidilleni! Niin, ja sai koiratkin pienet maistiaiset ;)
PoistaOi nam! Tätä on pakko kokeilla!
VastaaPoistaMä ainakin aion tehdä tuota meidän joulupöytään jouluksi ja varmasti vielä useasti ennen jouluakin. Tonne sekaan voisi laittaa vaikka rusinoita tai mustikoita, jos haluaa pientä vaihtelua makuun. <: Tosin itse luulen, että tuohon herkulliseen makuun ei kyllästy. ;)
PoistaTulipahan vain mieleen, että toivottavasti kaikki gluteenittomille kokkaavat ymmärtävät ettei tämä ole gluteeniton jos käyttää tavallisia kaurahiutaleita : D Tein nyt neljättä kertaa tällä ohjeella, ja havahduin tähän, ettei ohje sinänsä olekkaan gluteeniton, millä ei kyllä itselleni ole merkitystä.
VastaaPoistaItse käytän aina gluteenittomia hiutaleita (koska vilja-allergia), joten enpä ole nähnyt tarpeelliseksi kirjoittaa, että reseptiin tarvitaan gluteenittomia hiutaleita. Monet blogini lukijoista kuitenkin tietävät vilja-allergiastani, joten he varmasti ymmärtävätkin minun käyttävän gluteenittomia tuotteita. :)
PoistaMulla tuli ihan raakaa, vaikka tein kaiken ohjeiden mukaan :( Jopa aineiden sekoittamisvaiheessa oli tosi litkua, ei taikinamaista..
VastaaPoistaLeipä on nyt ollut uunissa melkein puoli tuntia yliaikaa ja vieläkin on ihan vetistä, vaikka kaiken laiton ohjeen mukaan. Mitäköhän tässä vaiheessa voisi enää tehdä pelastaakseen banaanileivän.
VastaaPoista