lauantai 27. toukokuuta 2017

Älyhelpot pinaattiletut

Kouluaikoina pinaattiletut olivat yksi ehdottomista kouluruokasuosikeistani ja myös yksi niistä harvoista ruoista, joiden kappalerajoituksista en juurikaan piitannut - tsottsot minä. Kasasin lautaselle aina kunnon keon noita vihreitä plättyjä. Lisukkeeksi lusikoin toisen samanmoisen keon raikasta puolukkahilloa. Vetelin ruokaa nassuun sen minkä kerkesin. Saatoin salaa myös käydä hakemassa tiskiltä vielä muutaman extraletunkin, jottei varmastikaan jäänyt nälkä. Ja ai jumantsuikkeli se oli hyvää!

Koska kouluajat kuitenkin ovat jääneet jo aikoja sitten taakseen, ei pinaattilettuja ole juurikaan tullut enää nautittua. Tähän on parikin syytä. Ensinnäkin se, että kaupan einekset eivät valitettavasti ole vegaanisia. Toisekseen ne eivät sovi minulle vehnäjauhojen takia.

Onneksi lettujen tekeminen itse ei kuitenkaan vaadi suuriakaan ponnisteluja. Riittää, kun kaapista löytyy muutama raaka-aine ja aikaa tovin verran. Tämän helpommaksi ja nopeammaksi ruoan teko ei juurikaan voi muuttua - kokeile vaikka ja totea itse!


Kahteen annokseen tarvitset:

2dl gramjauhoja
2dl vettä
4 pakastepinaattikuutiota
rouhaus tai pari suolaa ja pippuria
halutessasi hieman leivinjauhetta

Sekoita vesi ja gramjauhot yhteen. Lisää joukkoon sulatetut pinaatit. Rouhaise sekaan mustapippuria ja suolaa. Halutessasi voit ripauttaa taikinaan myös hieman leivinjauhetta, jotta plätyistä tulee kevyesti kohonneita ja kuohkeita. Sekoita kunnolla.

Kuumenna pannu. Mittaa taikinaa esimerkiksi ruokalusikallisen verran yhtä lettua kohden pannulle. Käännä, kun letun pinta alkaa kuplia ja hyytyä. Paista kunnes paistopinta on kauniin rusehtava. Tarjoile pinaattiletut perinteisen puolukkasurvoksen kera. Toki voit ryhtyä villiksikin ja kuorruttaa päällisen esimerkiksi hummuksella, sienisalaatilla ja puolukka-porkkanaraasteella. Kokeile myös perunamuusin kera täyttävämpänä ja tuhdimpana ateriana.

pst. gramjauhoihin tehdyt letut eivät vaadi rasvaa paistettaessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti