Puoleen pellilliseen näkkäriä tarvitset:
1dl vettä
ripaus suolaa
1/4ps kuivahiivaa
2,5dl luomu kaurajauhoja (jauha itse hiutaleista tai käytä valmista jauhoa)
0,5dl luomu kauraleseitä
1tl luomu psylliumia (CocoVi)
2rkl marjarouhetta (itse käytin keräämiäni ja kuivaamiani mustikoita, puolukoita ja pihlajanmarjoja)
Sekoita ainekset sekaisin ja lisää noin 42 asteiseen veteen. Anna kohota puolisen tuntia. Lämmitä uuni 225 asteeseen. Kaulitse taikina ohueksi levyksi jauhoja apuna käyttäen leivinpaperin päälle ja paina siihen haarukalla pieniä reikiä. Voit paistaa näkkärisi yhtenä suurena levynä ja murtaa siitä paloja tai painaa veitsellä pienet lovet kohtiin, joista haluat leipäsi murtaa. Tai tietenkin voit myös tehdä haluamasi muotoisia näkkäreitä. Paista uunin keskitasolla 10-15 minuuttia. Käännä paiston puolivälissä. Jäähdytä ritilällä ilman leivinliinaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti