Tänään päätin jo kotimatkalla, että on saatava ruoaksi porkkanaa ja niimpä kehittelinkin porkkanapastan, joka ei nimestään huolimatta ole pastaa vaan pelkkää porkkanaa. Höyläsin porkkanasta pituussuunnassa juustohöylällä lastuja ja leikkasin ne veitsellä ohuiksi nauhoiksi. Maustoin suolalla ja pippurilla ja paistoin uunissa pienen vesitilkan kanssa 200 asteessa. Pastan seuraksi keittelin soijapaloista, fenkolista ja tuoreista kirsikkatomaateista kastikkeen. Kastikkeen teon aloitin liottamalla soijapaloja soijakastikkeella, Poppamiehen nestesavulla ja Poppamiehen chilikastikkeella maustetussa vedessä kymmenisen minuuttia. Liottamisen jälkeen kaadoin turvonneet palat maustetun veden kanssa kattilaan. Lisäsin joukkoon paloitellun puolikkaan fenkolin ja puoli rasiallista kirsikkatomaatteja. Keittelin miedolla lämmöllä viitisentoista minuuttia ja maustoin oreganolla, mustapippurilla ja ripauksella ruokosokeria. Mausta en kerro mitään teille, koska sen kertominen saattaa aiheuttaa kuolan eritystä! ;)
PS. Valitettavasti nämä ylivalottuneet kuvat ovat kamerani, eivät minun vika ;)
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
VastaaPoista