Kahteen annokseen tarvitset:
1 kesäkurpitsa
1 sipuli
gramjauhoa
perunakuitua / psylliumia
makusi mukaan currya
suolaa
+
halutessasi chiliä
Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Raasta kesäkurpitsa raasteeksi. Lisää joukkoon pieneksi hienonnettu sipuli. Ripottele sekaan noin puolisen desiä gramjauhoa tai enemmän. Anna turvota jonkin aikaa. Jos taikina tuntuu liian löysältä, voit lisätä sekaan esimerkiksi Semperin perunakuitua tai vaikka hiukan psylliumia. Kumpikin mainituista aineksista kiinteyttävät seosta, helpottavat muotoilua sekä imevät turhaa nestettä pois. Mausta taikina lopuksi currylla itselläni käytössä Lidlin luomulaatuinen Madras Curry -jauhe ja suolalla. Halutessasi voit lisätä joukkoon hiukan hiennonnettua chiliä.
Pyörittele massasta käsissäsi pyöryköitä ja paista uunin keskitasolla kunnes niiden pinta on muuttunut kauniin rusehtavaksi. Tarjoile haluamiesi lisukkeiden kera!
pst. mitä enemmän lisäät kuivia aineksia, sitä kiinteämpiä pyöryköitä saat.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti