lauantai 15. lokakuuta 2016

Rouskuvan rapeat siemennäkkärit kuminalla


Siemennäkkärit ovat olleet nosteessa jo hyvän tovin. Niitä nautitaan niin leivän "korvikkeena", naposteluhetkien herkkuna kuin ihan muutenkin vaan. Herkullisen paahteisuuden, rouskuvan rapeuden sekä gluteenittomuutensa lisäksi nämä näkkärit omaavat mitä parhaimmat ravintoarvot. Reilusti hyvälaatuista rasvaa, mukavasti kuitua sekä niukahkosti hiilihydraatteja niitä vältteleville - unohtamatta niitä kaikkia siemenistä saatavia loistavia vitamiineja sekä kivennäis- ja hivenaineita. Oikeaa terveysruokaa siis!

Parasta siemennäkkäreistä tekevät kuitenkin ehdottomasti niiden maku sekä helppotekoisuus. Vaihtelemalla siemeniä ja mausteita saat taiottua vaikka jokaiselle kerralle omanlaisensa version. Jos kaapeistasi ei löydy isoa kimaraa erilaisia aineksia, älä luovuta. Hyvät crackerit syntyvät jo muutamallakin raaka-aineella. Kokeile yhdistää esimerkiksi chiaa, seesamia ja auringonkukkaa - ja on muuten hyvää!

Vaikka netti on pullollaan satoja reseptejä näihin taivaallisiin herkkuihin, ei yksi lisää liene yhtään huonompi juttu. Varsinkaan, kun jostain syystä omaan blogiini ei ole vuosien varrella ilmestynyt yhden yhtä siemennäkkärireseptiä. Joten olkaapa hyvät, siemencrackerit à la Anne!


Siemennäkkäriin tarvitset:

2,5dl vettä
5dl siemeniä
(1dl tulsi, 1dl auringonkukka, 1dl hamppu, 1dl pellava, 0,5dl unikko, 0,5dl seesam)
1tl-1rkl kuminansiemeniä
0,5tl-1tl suolaa

Mittaa vesi kulhoon. Lisää sekaan siemenet sekä mausteet. Sekoita. Anna turvota parikymmentä minuuttia. Lusikoi seos kahden leivinpaperin väliin. Kauli tai painele ohueksi levyksi. Leikkaa levyyn urat niille kohdin mistä haluat näkkärien murtuvan tai murra haluamasi kokoisia paloja kokonaisesti levystä. Paista uunin keskitasolla 150 asteessa noin tunti. Nosta palat lopuksi ritilän päälle jäähtymään varmistaakseni rouskuvan rapean lopputuloksen. Nauti joko suolaisten tai makeiden lisukkeiden kera!

pst. jos et käytä näkkäreissäsi chiaa, pellavaa tai tulsia, lisää sekaan psylliumia ainesten yhteen sitomiseksi.
psst. osan siemenistä voit korvata esimerkiksi maissi-, manteli- tai hamppujauhoilla, mutta pidä neste-kuiva-ainessuhde edelleen samana.


Maistuvaa viikonloppua! Olethan muuten jo osallistunut I love me -messulippupakettiarvontaan? Jos et, niin tee se TÄÄLLÄ.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti