keskiviikko 12. lokakuuta 2016

Sesongin maukkaimmat kurpitsafalafelit


Helpot kurpitsafalafelit 10kpl:

1dl vettä
150g myskikurpitsaa
reilu 1dl valmista falafelainesta
1tl-1rkl tahinia

Leikkaa kurpitsasta noin 150 gramman pala. Pilko se paloiksi ja lisää se veden kanssa blenderiin. Surauta soseeksi. Kaavi sose pieneen kattilaan ja kaada sekaan reilun desin verran valmista falafelainesta (esimerkiksi tätä, klik). Nosta kattila liedelle ja kuumenna miedolla lämmöllä viitisen minuuttia sekoitellen. Lisää sekaan lopuksi makusi mukaan tahinia. Sekoita. Anna massan vetäytyä ja viiletä.

Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Kun falafeltaikina on jäähtynyt, pyörittele tai lusikoi siitä noin kymmenen pyörykkää. Paista uunin keskitasolla 15-20 minuuttia tai kunnes haluttu tulos on saavutettu. Tarjoile sesongin maukkaimmat falafelit esimerkiksi salaatin ja srirachan kera.

pst. voit kokeilla kurpitsan tilalla myös esimerkiksi porkkanaa, lanttua tai punajuurta. Tai miksei vaikka bataattia!

2 kommenttia:

  1. Mulla on järkyttävä falafel-innostus tällä hetkellä, ehkä pitää testata näitä ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen, tämän helpommaksi ei voi falafelien teko muuttua! :)

      Poista