maanantai 14. marraskuuta 2016

Mansikkainen mantelikerma ruokosokerihasselpähkinöin

Oletteko kuulleet aiemmin mantelikermasta*? Kermasta, joka sopii kaikenlaiseen ruoanvalmistukseen aina makeista leivonnaisista ja jälkiruoista suolaisiin kokkauksiin? Kermasta, joka on täysin soijaton, kasviperäinen ja luomulaatuinen? Kermasta, jonka hinta on vähintäänkin kohtuullinen - jopa edullinen? Kermasta, joka käy oikeastaan kaikille ruokavalioon katsomatta? Jos ette, niin nyt olisi vihdoin sen aika!

 
Mansikkaiseen mantelikermaan tarvitset:

noin 100gr kotimaisia mansikoita

Sulata mansikat miedolla lämmöllä mikrossa tai huoneenlämmössä. Kaada mantelikerma kulhoon ja vatkaa se kevyeksi vaahdoksi sähkövatkaimella. Lisää joukkoon esimerkiksi haarukalla murskatut mansikat. Jaa mansikkainen mantelikerma jälkiruoka-astioihin. Koristele annokset kotimaisin marjoin ja kanelisin ruokosokerihasselpähkinöin.

Kanelisiin ruokosokerihasselpähkinöihin tarvitset:

kourallinen hasselpähkinöitä
noin 1rkl ruokosokeria
ripaus kanelia

Paahda hasselpähkinät kuumahkolla pannulla. Kun pähkinät ovat saaneet riittävästi väriä, lisää sekaan noin ruokalusikallinen ruokosokeria. Anna sokerin sulaa kokoajan sekoitellen. Varo polttamasta. Sokerin tulisi sekoittua tasaisesti kaikkiin pähkinöihin. Lisää lopuksi joukkoon makusi mukaan kanelia. Anna jäähtyä.

pst. Kaikkia sokerikiteitä ei kannata sulattaa täysin suliksi, jotta pähkinöihin jää ihana rapeus ja rouskuva tekstuuri.

3 kommenttia: