tiistai 11. huhtikuuta 2017

Vaniljainen tulsivanukas


Tulsivanukas on helppo ja vaivaton herkku, joka valmistuu lähes itsestään. Riittää, kun muutamat ainekset sekoittaa yhteen ja antaa seoksen turvota viileässä joitain tunteja.  Lopuksi valmis vanukas lusikoidaan tarjoiluastioihin ja päälle ladotaan oman mielensä mukaan lisukkeita. Raikasta makua hakeva valitsee koristeeksi marjoja ja hapokkaita hedelmiä ja tuhdimpaa makua kaipaava kuorruttaa päällisen esimerkiksi banaanisiivuin ja maapähkinävoin. Rouskuvaa tekstuuria mielivä ripottelee pinnalle granolaa tai erilaisia siemeniä ja pähkinöitä. Lisukkeiden vaihtelevuus tuo jokaiseen annokseen mukavasti uutta ja mielenkiintoista twistiä!

Tulsivanukkaaseen tarvitset:

kasvimaitoa (manteli, kookos, cashew...)
tulsinsiemeniä
vaniljajauhetta

Valmista vanukas sekoittamalla ainekset yhteen. Sekoitussuhde on jotakuinkin sama kuin chiasiementenkin kanssa. Anna vanukkaan seistä jääkaapissa joitain tunteja, esimerkiksi aamusta iltapäivään tai illasta aamuun. Kun seos on turvonnut ja muuttunut lusikoitavaksi, voit koristella annoksen. Nauti herkullinen annos esimerkiksi aamu-, ilta- tai välipalana.

pst. voit kokeilla maustaa vanukkaan vaniljan lisäksi esimerkiksi lakrisijuurijauheella, inkiväärillä tai kardemummalla. Anna mielikuvituksesi lentää ja luo annoksistasi toinen toistaan herkullisempia!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti