sunnuntai 16. huhtikuuta 2017

Vegaaninen pääsiäisboston mehevällä täytteellä


Pääsiäinen on pian jo ohitse, mutta vielä ei taatusti ole myöhäistä jakaa teille kuvaa mehevästä pääsiäisbostonista, joka onnistui yli odotusten. Taikina on tehty jotakuinkin tavallisen pullataikinan tapaan - joskaan itse en ikinä mitään reseptejä lue taikka aineksia mittaile. Nesteenä perinteisen maidon tilalla on käytetty vettä, munia ei ole lisätty ja voin tilalla on vegaanista pullorasvaa. Jauhoista suurin osa on Myllärin luomulaatuisia täysjyvävehnäjauhoja, jotka tekivät pullan väristä tummemman ja syvemmän. Mausta vaihtoehtoista jauhoa ei pystynyt tunnistamaan.

Bostonkakkua leikatessa veitsi osuu kierteisiin, joiden sisältä paljastuu pullan paras osuus. Osuus, joka on mehevä, kostea ja ihanan makea - täydellisesti pääsiäiseen sopiva. Kaulitun taikinalevyn päälle on sivelty reilulla kädellä mämmiä, vaniljasokeria ja rasvaa sisältävää seosta. Tuo kerros on saanut pinnalleen appelsiinimarmeladia, jota on paksunnettu pienellä määrällä perunajauhoja. Pinta on saanut päälleen vielä kuivattuja appelsiinikuutioita. Rullattu levy on leikattu paloiksi, jotka on ladottu valurautapannulle. Pinta on koristeltu kuivatuilla luumupaloilla, appelsiinikuutioilla ja raesokerilla. Paistettu ja viileähköksi jäähdytetty bostonkakku on kuorrutettu keltaisella tomusokerikuorrutteella, joka on valmistettu kurkumasta, tomusokerista, sitruunamehusta ja lorauksesta vettä.

Lopputuloksesta tuli kaikkien mielestä erittäin onnistunut - mehevä, kuohkea ja ihanan makea! Makuhermoja hivelevä pulla ei tarvitse sisälleen siis perinteisiä ainesosia kuten maitoa, voita ja kananmunia vaan hyvään ja jopa parempaan lopputulokseen pääsee täysin kasviperäisillä tuotteilla.

Kokeilkaapa vaikka - ja yllättykää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti