lauantai 29. huhtikuuta 2017

Raikas kuohujuoma juhlahumuun


Huomenna se vihdoin on - vappu nimittäin! Tuo lapsuusaikojen odotetuin juhla. Juhla, jolloin torilta sai valita vapaasti värikkään foliopallon ja mieluisan lelun. Monesti matkaan lähti värikkäästi maalattu rautalangan päässä oleva vaahtomuovilisko. Sitä sitten kävelytettiin keskellä Helsingin katuja iloinen nauru kasvoilla. Välillä puhalleltiin hassuun ja nopeasti rikki menevään vappupilliin. Hetken päästä sitä kenties jo nuoltiin sokeria huulilta, revittiin tahmaista hattaraa sormista tai ihmeteltiin kuinka lokki nappasi jonkun jäätelötötterön kädestä. Vapuissa oli sitä jotain!


Tänä päivänä vappu ei ole itselleni enää kovinkaan odotettu tai kummoinne juhla. Se on päivä, jolloin voi viettää aikaa läheistensä kanssa ja nauttia hyvästä ruoasta, mutta varsinaiset vappupirskeet eivät minua enää kiinnosta. Ylioppilaslakin kaivan päähäni, jos muistan, viitsin tai haluan.

Koska kyseessä nyt kuitenkin on yksi Suomen suurimmista juhlapäivistä, joka saa kansan runsain joukoin liikkeelle, niin olihan se tekaistava oma kuohujuoma juhlahumuun. Tämä kupliva inkivääri-appelsiinijuoma maistuu kaikille lapsesta vaariin sillä se ei sisällä lainkaan alkoholia eikä sokeria - eikä niitä joidenkin inhoamia turvonneita rusinoita.


Inkivääri-appelsiinikuohujuomaan (1-2L maun mukaan) tarvitset:

5pss inkivääri-appelsiiniteetä
vettä uuttamiseen
hiilihapotettua vettä
halutessasi jääpaloja

Valmista tee. Kaada lasiin desin verran tai sen verran vettä, että teepussit jäävät veden alle. Jos et kerkiä odottelemaan makujen uuttumista yön yli tai joitain tunteja, valmista teetiiviste kuumaan veteen. Jos taas sinulla on aikaa, voit valmistaa teen kylmäuuttamalla. Kun tee on valmista, hiilihapota kylmä vesi ja lisää tiivistettä makusi mukaan veteen. Viilennä halutessasi jääpaloilla. Siemaile yhdessä vappuherkkujen kera!

pst. voit kokeilla reseptissä mainitun teen tilalle myös muita yrttihaudukkeita kuten minttua, mansikkaa tai vaikka sitruuna-mandariinia!


Juoma sopii nautittavaksi vapun lisäksi myös kaikkina muina päivinä, kun tekee mieli raikasta, terveellistä ja maukasta juotavaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti