tiistai 9. toukokuuta 2017

Vegaaninen nutella - överiherkku välipalakulho

Olen ryhtynyt villiksi! Kotiutin joitain päiviä sitten K-Menun järkkyison 600 gramman vegaanisen nutellapurkin. Ei, kyse ei ole mistään terveysherkusta vaan tuotteesta, joka toden totta sisältää kaikkia sellaisia raaka-aineita, jotka eivät tavallisesti omaan ruokavaliooni kuulu. Mutta tiedättekös mitä, ostos todella kannatti! Ensilusikallisella mieleeni tuli heti lapsuudessa tehty reissu Tanskaan, jolloin vetelimme aamupalaksi aina paahtoleipiä hillolla ja nutellalla. Oioi, niitä aamupalahetkiä odotti aina kuin kuuta nousevaa.

Vaikka levite todellakin on erittäin makeaa ja imelää, voisin sanoa sen sopivan kuitenkin loistavasti muiden ei-makeiden lisukkeiden kanssa nautittavaksi. Kokeileppa vaikka hasselpähkinälevitteellä ja mansikkasiivuilla kuorrutettua riisikakkua - taatusti tajunnanräjäyttävä makunautinto. Toinen idea on lapioida tahnaa välipalakulhon päälle. Huh, kyllä nyt kelpaa!

Överiherkkuun välipalakulhoon tarvitset:

soija- tai jotain muuta kasvijogurttia
hilloa tai marjasosetta
mieleisiäsi muroja
vegaanista hasselpähkinälevitettä

Lusikoi mieleisesi jogurtit, hillot ja murot kulhoon. Lisää lopuksi päälle ihan rohkeasti vaan vegaanista K-Menun nutellaa.

Omassa överiherkussa välipalakulhossani oli Alpron makeuttamatonta soijajogurttia, Axan uusia kaurasta ja riisistä tehtyjä sokerittomia mansikkamuroja ja sulatetuista survotuista mansikoista ja psylliumista tehtyä "hilloa". Päällä sitä parasta, eli K-Menun vegaanista nutellaa tai hasselpähkinälevitettä - tai millä nimellä tätä nyt kukin kutsuukaan.

pst. jos hasselpähkinätahna tuntuu liian kiinteltä, voit mikrottaa sitä hetken aikaa, jolloin se muuttuu hieman juoksevammaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti