Yhteen annokseen tarvitset:
noin 2dl vettä
0,5dl SunSpelt:in suomalaista kvinoaa (saatu Sugar Helsingiltä, KIITOS!)
1/3dl kuivattuja suppilovahveroita
1rkl kuivattuja nokkosia
1/2 sipuli
pippuria
suolaa
puolukoita
Ota pieni paistinpannu esille ja kuumenna pannu kuumaksi. Kaada kvinoat kuivalle pannulle hetkeksi paahtumaan, mutta varo polttamasta. Paahtamisen jälkeen huuhtele siemenet (kvinoat) lämpöisen veden alla huolellisesti. Mittaa vesi kattilaan ja kun vesi kiehuu, lisää joukkoon kvinoa, suppikset, nokkoset ja puolikas pieneksi silputtu sipuli. Keitä miedolla lämmöllä noin parisenkymmentä minuuttia. Mausta kvinotto suolalla ja pippurilla. Tarjoile kuivattujen tai pakastettujen puolukoiden kera (tai molempien niinkuin minä tein) ja lisää annoksen päälle vielä hieman kuivattua nokkosta. Nauti!
Kiitos tästä herkullisesta ruoasta kuuluu Sugar Helsingin Göranille, joka minulle vinkkasi tämäntyylisen ruoan olevan hyvää ja olihan se! Niin hyvää, että suosittelen tekemään ruokaa ehdottomasti ainakin parin annoksen verran kerrallaan. Nokkosten ja puolukoiden lisääminen oli oma ideani/kokeilu, joka toimi aivan loistavasti tuoden ruokaan lisää yksinkertaisia suomalaisia makuja kuitenkaan peittämättä muiden ainesten makuja.
Ihan tosi herkullisen olonen ruoka. Olen suuri puolukan ystävä, mutta sitä tulee käytetty ihan liian vähän.
VastaaPoistaEn voi muuta, kun suositella testaamaan! :)
PoistaPuolukoita ei ainakaan täällä etelässä näissä "mun" metsissä ollut ollenkaan! siis EI OLLENKAAN :/ No,suppiksia oli jonkun verran ja nokkosia myös joita sitten läheisilleni ja itselleni kuivasin ;)
VastaaPoistaKiitos vaan sienistä ja nokkosista! :)
PoistaNo tän on pakko olla hyvää :-)
VastaaPoistaSitä juuri, eeerittäin hyvää! :) Hifistelijä laittaisi tuohon vielä lorauksen jotain kermaa ehkä, mutta itse tykkäsin tästä juuri tällaisena, aitoa suomalaista ruokaa ja erottuvia makuja.
Poista